facebook sosyal medya yönetimi

Facebook Gizlilik Ayarlarında Yenilikler Yapıyor

Facebook yaşanan skandalın ardından güvenlik önlemleri almaya devam ediyor. Özellikle gizlilik ayarlarında kullanıcıların kontrolünü biraz daha genişletiyorlar. Mobil cihazlardaki ayarlar menüsü, aradığınız şeyi daha kolay bulmanızı sağlayacak şekilde baştan sona yeniden tasarlanmış durumda. 20 farklı ekrana yayılmış ayarlar yerine, artık bunların hepsine tek bir yerden erişilebiliyor. Buna ek olarak, hangi bilgilerin uygulamalarla paylaşılıp paylaşılamayacağının net olarak anlaşılabilmesi için, güncel olmayan ayarları da temizlenmiş.

Gizlilik Kısayolları, kontrollerin nasıl çalıştığını daha açık şekilde anlatan ve sadece birkaç dokunuşla verilerinizi kontrol edebileceğiniz yeni bir menü haline geldi. Şirketin açıklamasına göre, artık bu deneyim daha görsel, net ve kolay bulunabiliyor. Yeni düzenlemeler şu şekilde:

  • Hesabınızı daha güvenli hale getirebiliyorsunuz: Hesabınıza iki faktörlü doğrulama gibi daha fazla koruma katmanı ekleyebilirsiniz. Eğer bu özelliği etkin hale getirirseniz ve biri tanımadığınız bir cihazdan hesabınıza erişmeye çalışırsa, sizden bu kişinin siz olduğunu teyit etmeniz isteniyor.
  • Kişisel bilgilerinizi kontrol edebilirsiniz: Ne paylaştığınıza bakabilir ve isterseniz silebilirsiniz. Buna paylaştığınız ya da ifade bıraktığınız içerikler, gönderdiğiniz arkadaşlık istekleri ve yaptığınız aramalar da dahil edilmiş durumda.
  • Paylaşımlarınızı ve kişisel bilgilerinizi kimlerin gördüğünü yönetebilirsiniz: Facebook’ta paylaştıklarınızın sahibi sizsiniz ve paylaşımlarınızı ya da kişisel bilgilerinizi kimlerin gördüğü gibi konuları kolaylıkla yönetebilirsiniz.

Doğal olarak, bazı insanlar geçmişte paylaştıkları şeyleri silmek isterken, bazıları da sadece Facebook’un elindeki bilgileri merak ediyorlar. Bu yüzden insanların gönderileri, tepkileri, yorumları ve aradıkları şeyler gibi tüm bilgilerine güvenle ulaşarak onları yönetebilecekleri Bilgilerinize Erişin aracını kullanıma sunuluyor. Artık bu araçı kullanarak, Facebook’ta olmasını istemediğiniz her şeyi zaman tünelinizden ya da profilinizden silebileceksiniz.

Ek olarak, Facebook’la paylaştığınız verileri indirmeniz de kolaylaştırılıyor. Güvenli bir kopya indirebilir, ve hatta o kopyayı başka bir servise taşıyabiliyorsunuz. Buna yüklediğiniz fotoğraflarınız, hesabınıza eklediğiniz kişiler, zaman tünelinizdeki gönderiler ve daha fazlası dahi.

Leave a comment